Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

Vuosi 2023 oli Heurekassa kaikkien aikojen viidenneksi vilkkain tiedekeskuksen 34-vuotisessa historiassa. Kävijöitä oli viime vuonna lähes 348 000

Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

Vuosi 2023 oli Heurekassa kaikkien aikojen viidenneksi vilkkain tiedekeskuksen 34-vuotisessa historiassa. Kävijöitä oli viime vuonna lähes 348 000, kun avajaisvuodesta alkaen laskettu keskiarvo on hieman yli 275 000 vuosittaista kävijää.

Vuoden 2023 kävijämäärä on ylittynyt vain neljästi aiemmin: avajaisvuoden 1989 lisäksi vuonna 2001 Dinosaurusten perhe-elämä, vuonna 2013 Body Worlds sekä vuonna 2019 Jättimäiset dinosaurukset -näyttelyt olivat poikkeuksellisen menestyksekkäitä, jolloin kävijämäärä ylitti peräti 400 000 rajan. 

Koronapandemian jälkeen Heurekan kävijäluvut ovat olleet koholla yli puolitoista vuotta. Lisäksi Museokortin suosion kasvu on tukenut myös Heurekan kävijämääräkehitystä. Heureka oli seitsemännellä sijalla vuoden 2023 suosituimpien Museokortti-kohteiden listalla.

Suosio näkyy myös tutkimustuloksissa. Heureka ylsi jälleen kärkisijoille vuosittaisessa Taloustutkimuksen Vapaa-ajankeskusten imagot 2023 -tutkimuksessa. Suosittelutodennäköisyyden ja mielikuvatekijöiden yhteisvaikutuksen perusteella Heureka oli ykkösenä, ja yleisarvosanalla mitattuna toisella sijalla kaikkiaan 31 tutkitusta kotimaisesta vapaa-ajan keskuksesta. Tutkimuksessa vastaajilta tiedusteltiin myös, mihin vapaa-ajan kohteeseen he menisivät mieluiten seuraavan vuoden aikana, mikäli saisivat valita vapaasti. Tähän vastanneiden mielestä Heureka oli kaikista houkuttelevin kohde.

Menneen vuoden yksi vetonauloista on ollut helmikuussa avattu Leikin voima -näyttely, joka on tuonut paljon lapsiperheitä tiedekeskukseen. Leikin voimaannuttava vaikutus puhuttelee ajassamme muitakin kuin pienten lasten perheitä. Leikki ja vapauttava yhdessäolo tuottavat henkistä hyvinvointia ikään katsomatta. Näyttely on avoinna vielä ensi vuoden tammikuulle asti. 10.2.2024 avautuu Heurekan ensimmäinen kokonaan omatuotantoinen avaruusaiheinen näyttely Matkalla avaruudessa, jonka arvellaan houkuttelevan paljon kävijöitä myös vuonna 2024.

Heurekan näyttelyitä nähnyt maailmassa jo yli 30 miljoonaa

Kaikkiaan Heurekassa on käynyt yli 9,6 miljoonaa kävijää kautta aikojen. Tiedekeskussäätiön tytäryhtiö Heureka Overseas Productions Ltd edistää Heurekan toimintaa vuokraamalla ja myymällä sen näyttelyitä muihin tiedekeskuksiin ympäri maailman. Jo avajaisvuonna käynnistyneen vientitoiminnan ansiosta Heurekan näyttelyt ovat saavuttaneet kaikkiaan yli 30 miljoonan yleisön, sillä Heurekan ulkopuolella näyttelyitä on nähnyt jo yli 20,4 miljoonaa ihmistä. 

Lisätietoja:

Viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa, heli.ainoa@heureka.fi, puh. 040 9015 295.

Takaisin blogiin
  • Avoin työpaikka: Tapahtumatuottaja

    Avoin työpaikka: Tapahtumatuottaja

    Haemme ohjelmatuotantoyksikköön toistaiseksi voimassa olevaan ja kokoaikaiseen työsuhteeseen tapahtumatuottajaa.

  • H18: Camp Heureka 24.5.

    H18: Camp Heureka 24.5.

    Perjantaina 24.5. klo 19–24 vietetään aikuisten iltaa leiritunnelmissa. Luvassa on mielenkiintoista tiedesisältöä sekä nostalgiska kesäleiriohjelmaa sisä- ja ulkotiloissa.

  • Kesän tiedeleirit 2024

    Kesän tiedeleirit 2024

    Kesän 2024 tiedeleireille löytyy vielä paikkoja! Oston yhteydessä on täytettävä leiriläisen tai leiriläisten tiedot lomakkeisiin ennen maksua.

  • Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

    Äitienpäivän lounas Heurekassa 12.5.

    Tiederavintolan äitienpäivälounaan varanneelle perheelle tarjotaan Heureka-liput puoleen hintaan. Alennuksen saa Heurekan lipunmyynnistä äitienpäivälounaan kuittia vastaan äitienpäivänä.

  • Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

    Jokiniemen arkeologiset kaivaukset

    Ilmoittaudu mukaan ja tule oppimaan arkeologisen kaivauksen kaivaustekniikka käytännössä! Kaivaukset toteutetaan 24.–28.6.2024 sekä 1.–5.7.2024.

  • Torstain iltalippu kympillä

    Torstain iltalippu kympillä

    Tarjous

    Heurekassa tarjotaan torstaisin klo 15–20 pääsyliput 10 euron hintaan niin aikuisille kuin 5–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Alle 5-vuotiaat pääsevät Heurekaan maksutta huoltajan mukana.

  • Lahjalippu Heurekaan

    Lahjalippu Heurekaan

    Voimassa 12kk ostopäivästä

    Lahjaksi yhteistä aikaa tiede-elämysten parissa! Lahjalipulla pääsee kokemaan huimat 7 vuorovaikutteista näyttelyä ja planetaarion mukaansatempaavat elokuvat.

  • Heurekassa toteutetuista ympäristöteoista esimerkkinä ovat vuonna 2023 katolle asennetut aurinkopaneelit.

    Vastuullisuus Heurekassa

    Heurekalle Ekokompassi-ympäristösertifikaatti ja Sustainable Travel Finland -merkki

  • Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

    Heurekassa kaikkien aikojen 5. vilkkain vuosi

    Vuosi 2023 oli Heurekassa kaikkien aikojen viidenneksi vilkkain tiedekeskuksen 34-vuotisessa historiassa. Kävijöitä oli viime vuonna lähes 348 000