-
Besökstid
Närmare information om avvikande öppettidermåndagar 10–17
tisdagar 10–17
onsdagar 10-17
torsdagar 10-20
fredagar 10-17
lördagar 10–18
söndagar 10–18
Under läsåret öppnar vi för skolgrupper måndag och fredag kl. 10.00, efter överenskommelse tisdag–torsdag kl. 9.00. -
Biljettpriser
Närmare information om priserUtställningsbiljett 7,50 €/elev
Bekanta er på egen hand till alla öppna utställningar.
Utställningar och ett skolprogram 9,00 €/elev
Bekanta er på egenhand till alla öppna utställningar och delta till ett guidat program som passar för åldersgrupp. -
Betalning och betalningsmetoder
Närmare information om betalningsmetoderPriserna för skolgrupper förutsätter att biljetterna bokas på förhand och betalas samtidigt. Priserna gäller för skolgrupper under
lärarledda besök under de finländska skolornas läsår.
Du kan betala ditt besök med kontanter, betal- eller kreditkort eller med fakturan skickad efter besöket. Faktureringsavgiften är 8 euro. -
Måltid och egen matsäck
Närmare information om måltider för grupperEn eventuell lunch eller andra måltider kan bokas direkt på Vetenskapsrestaurangen. Måltider betalas till restaurangen.
Skolgrupper kan äta sin medhavda matsäck på den plats som har reserverats för detta. Det är inte tillåtet att äta egen matsäck på
utställningsområdet.
Aktuellt
-
Ansök om ett svenskspråkigt fadderklassbesök till Heureka
Ansök senast 30.4.Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne gör det möjligt för 50 klasser att besöka Heureka hösten 2025! Årskurserna 3-6 i svenskspråkiga grundskolor och språkskolor i Nyland, Åbo, Raseborg och Kotka kan ansöka om gratis besök.
-
Checklista för vårresearrangörer
Få de bästa tipsen för vårlovetVårens resor bokas nu i rask takt. För att hjälpa dig att hålla koll har vi sammanställt en praktisk checklista som hjälper dig att boka dina resor. Ta del av våra praktiska tips för att boka ett besök, ta hand om förberedelserna och du kommer att njuta av vårens roligaste dag!
-
Finlands mest nyfikna klass
Bekanta dig med Finland mest nyfikna klasserSökandet efter Finlands mest nyfikna klass har avslutats och vinnarna är kända. Kolla in vinnarna och se hur experter svarade på elevernas insiktsfulla frågor.
-
Välkommen till lärarkväll 24.4.
Bekanta dig med evenemangprogramUnder lärarkvällen fördjupar vi oss i faktaböckernas och läsningens positiva effekter. Under kvällen får du träffa författare som skriver faktaböcker för barn i skolåldern och delta i workshops på temat. Evenemangen ska vara på finska.
-
Heurekas principer för tryggare rum
Bekanta dig med Heurekas principer för tryggare rumAll har rätt till ett tryggt besök på Heureka. Vi är alla olika men ändå lika.

Tips för att planera ditt besök
I bästa fall inspirerar ett besök på Heureka eleverna att lära sig alla möjliga saker! Få ut det mesta av ditt besök genom att förbereda det tillsammans i förväg och behandla det ni lärt er även efter besöket i skolan.

Bokningar för skolgrupper
Ju tidigare desto bättre!
Boka för din grupp minst en vecka innan besöket så har du rätt till gruppbiljetter med skolpriser. Bokningar görs direkt genom det elektroniska bokningssystemet.

Inlärningen fortsätter i skolan
Läromedel
Utställningarna åtföljs av uppgifter som utökar deras teman, verkstadsinstruktioner och mobilspel och guider, som kan användas antingen innan besöket till Heureka, under besöket eller efteråt i skolan. Ta också en titt på de finsk- och svenskspråkiga material som producerats av ESERO Finland för att stödja rymdteman.
Guidade aktiviteter för årskurs 1–2
-
Färglaboratorium
Läs mera om FärglaboratoriumFärggranna och inspirerande experiment illustrerar olika vätskors egenskaper. Barnen får använda riktig laboratorieutrustning och ofarliga ämnen.
-
Luftshow
Läs mera om vetenskapsteaterföreställningen LuftshowI vetenskapsteaterföreställningen dyker vi ner till minus 196 grader och gör t.ex. moln. I showen presenteras luftgaser i snabba experiment.
-
Solsystemet
Läs mera om SolsystemetVetenskap på ett klot -föreställningen tar oss på en upptäcktsresa till solsystemet och dess planeter.
Guidade aktiviteter för årskurs 3–6
-
Automatiska bilar
Läs mera om workshopen Automatiska bilarI workshopen Automatiska bilar är en liten robotbil programmerad att köra självständigt genom en slingrande bana. På slutet tävlar hela
klassen! -
Fotosynteslaboratorium
Läs mera om FotosynteslaboratoriumI programmet introduceras de mest grundläggande principerna för assimilation genom experimentellt arbete.
-
Optik i fyra akter
Läs mera om vetenskapsteaterföreställningen Optik i fyra akterVetenskapsteatern förevisar grundläggande optiska fenomen genom förbluffande experiment.
-
Elektrisk kedjereaktion
Läs mera om workshopen Elektrisk kedjereaktionI programmet används en strömkrets för att skapa en gemensam kedjereaktion för hela gruppen.
-
Tillståndslaboratorium
Läs mera om TillståndslaboratoriumI laboratorieprogrammet får deltagarna lära sig om aggregationstillstånden och övergångarna mellan dem genom
att själva utföra laborationer och se på demonstrationer. -
Månfärden
Bekanta dig med MånfärdenI programmet Månfärden kommer du att lära känna jordens egen måne under ledning av en inspiratör: hurdan är den och hur kom den till?
-
Solsystemet
Bekanta dig med SolsystemetVetenskap på ett klot -föreställningen tar oss på en upptäcktsresa till solsystemet och dess planeter.
-
Luftshow
Bekanta dig med vetenskapsteaterföreställningen LuftshowI vetenskapsteaterföreställningen dyker vi ner till minus 196 grader och gör t.ex. moln. I showen presenteras luftgaser i snabba experiment.
Guidade aktiviteter för årskurs 7–9
-
Sanslöst smarttrafik
Bekanta dig med workshopen Sanslöst smarttrafikI verkstaden programmerar deltagarna sina egna bilar så att de kunde röra sig självständigt i staden, följa sitt eget körfält, utan att krocka med varandra och följa ljusstyrning.
-
Fotosynteslaboratorium
Bekanta dig med FotosynteslaboratoriumI programmet introduceras de mest grundläggande principerna för assimilation genom experimentellt arbete.
-
Optik i fyra akter
Bekanta dig med vetenskapsteaterföreställningen Optik i fyra akterVetenskapsteatern förevisar grundläggande optiska fenomen genom förbluffande experiment.
-
Mekanikens mätningstlaboratorium
Bekanta dig med Mekanikens mätningslaboratoriumUnder programmet kommer du att bekanta dig med mätning av mekaniska fenomen och insamling och analys av digital data.
-
Elektrisk kedjereaktion
Bekanta dig med workshopen Elektrisk kedjereaktionI programmet används en strömkrets för att skapa en gemensam kedjereaktion för hela gruppen.
-
Månfärden
Bekanta dig med MånfärdenI programmet Månfärden kommer du att lära känna jordens egen måne under ledning av en inspiratör: hurdan är den och hur kom den till?
-
Solsystemet
Bekanta dig med SolsystemetVetenskap på ett klot -föreställningen tar oss på en upptäcktsresa till solsystemet och dess planeter.
-
Luftshow
Bekanta dig med vetenskapsteaterföreställningen LuftshowI vetenskapsteaterföreställningen dyker vi ner till minus 196 grader och gör t.ex. moln. I showen presenteras luftgaser i snabba experiment.